Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

تو این وبلاگ هر مطلب مورد نیاز و لازم در رابطه با چگونگی طراحی و ساخت و ساز پروژه های عمرانی رو با هم دیگه یاد میگیریم و یادآور اصولی ترین روش ها و راه هایی که میتونه به ما تو این مسیر کمک کنه و به نتیجه لازم برسونه میشیم.
پس اگر میخوای که با این سبک جدید به هدف مد نظرت برسی با ما همراه باش...

  • ۰
  • ۰

دیوارچینی

دیوار بنایی:

دیوار چینی یکی از مراحل ظاهراً ساده در تکمیل یک ساختمان است. ولی تجارب گذشته حاکی از آنست که تخریب عناصر غیرسازه ای نظیر دیوارهای بنایی یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در افزایش خسارات مالی و جانی زلزله می باشد. زلزله سال ۱۳۹۶ در استان کرمانشاه گواهی بر صحت این ادعاست، به طوری که علیرغم بروز آسیبهای سازه ای نسبتاً محدود در ساختمانهای نوساز، ریزش بسیاری از دیوارهای بنایی به دلیل عدم اجرای ضوابط فنی موجب افزایش تلفات و خسارات گردید. همچنین عدم توجه به جزئیات معماری از جمله همباد بودن و ریسمانی دیوارها و نیز شاقول و گونیا بودن آنها موجب مشکلات فراوان در مرحله نازک کاری نازیبایی کار و افزایش هزینه ها می گردد.

انواع بلوک:

با توجه به تنوع مصالح مختلف امکان اجرای دیوار با انواع بلوکهای سفالی و سیمانی، بلوکهای بتن سبک اتوکلاو شده (AAC)، بلوکهای پرلیتی، پانلهای گچی و... وجود دارد که هر یک دارای محاسن و معایب خاص خود است. به عنوان مثال بلوکهای سفالی از ماده اولیه خاک رس در ابعاد ۲۰×۲۰ و ۲۰×۲۵ با ضخامتهای ۱۰، ۱۵ و ۲۰ سانتیمتر تولید می شوند. سرعت اجرای نسبتاً پایین به دلیل ابعاد کوچک، پرت زیاد، امکان ایجاد پل صوتی و حرارتی به دلیل شکل خاص بلوکها و قیمت پایین تر نسبت به انواع سیمانی از ویژگیهای این بلوکها است‌. همچنین سفالها در انواع ساده و فومدار جهت بهبود عایق بندی صوتی عرضه می شوند.

بلوکهای سیمانی نیز از ترکیب سیمان، آب و سنگدانههای سبک در ابعاد ۴۰x۲۰ و ۵۰x۲۰ با ضخامتهای ۱۰، ۱۵ و ۲۰ سانتیمتر به صورت ساده و فومدار تولید می شوند. بلوکهای سبک لیکا با استفاده از دانههای رس منبسط شده یکی از سبک ترین انواع بلوکهای سیمانی به شمار می رود. وزن کم، چسبندگی مناسب به ملات و سرعت اجرای زیاد از مزایای بلوکهای سیمانی استاندارد است.

بلوکهای اتوکلاو شده با استفاده از بتن سبک هوادار با وزن مخصوص حدود ۶۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب بر پایه سیمان، سیلیس، آهک و پودر آلومینیوم و مواد افزودنی در ابعاد ۲۰×۶۰ و ۲۵×۶۰ و ضخامت ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ سانتیمتر تولید می شود. در اثر واکنش شیمیایی بین آهک و پودر آلومینیوم، گاز هیدروژن آزاد شده که موجب تخلخل و سبک شدن بلوک میگردد (بتن گازی). این بلوکها با برندهای تجاری نظیر سیپورکس و هبلکس عرضه شده که در مواد اولیه، طرح اختلاط و روش نصب تفاوتهایی با هم دارند. کاهش بار مرده به دلیل بافت متخلخل عایق بندی صوتی و حرارتی مناسب، مقاومت در برابر آتش، جذب آب زیاد و قیمت بالاتر نسبت به انواع سیمانی از ویژگی های این بلوک ها است.

بلوکهای سبک پرلیتی حاصل ترکیب یک نوع سنگ آتشفشانی سفید رنگ به نام پرلیت با سیمان و پوکه هستند. این بلوکها عمدتاً در ابعاد ۴۰x۲۰ با ضخامتهای ۱۰ ، ۱۵ و ۲۰ در انواع دو و سه جداره تولید میشوند ویژگیهای خاص پرلیت منجر به کاهش وزن عملکرد فوق العاده در برابر حریق و عملکرد صوتی و حرارتی مناسب این بلوکها گردیده است.

پانلهای گچی نیز در دو نوع توپر و سوراخدار از مخلوط گچ ریزدانه با آب در ابعاد ۵۰×۶۵ و به ضخامت ۶، ۷، ۸ و ۱۰ سانتیمتر تولید می شود. این قطعات به صورت ساده و یا دارای فاق و زبانه هستند و با چسب مخصوص یا ملات گچ روی هم نصب می شوند. اجرای سریع با توجه به ابعاد بزرگ پانل ها، وزن سبک، عدم نیاز به اجرای آستر گچ و خاک در نازک کاری و عدم دوام در برابر رطوبت از ویژگی های بلوک های گچی است.

  • ۰۲/۰۱/۲۱
  • Hadi-Danesh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی