Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

تو این وبلاگ هر مطلب مورد نیاز و لازم در رابطه با چگونگی طراحی و ساخت و ساز پروژه های عمرانی رو با هم دیگه یاد میگیریم و یادآور اصولی ترین روش ها و راه هایی که میتونه به ما تو این مسیر کمک کنه و به نتیجه لازم برسونه میشیم.
پس اگر میخوای که با این سبک جدید به هدف مد نظرت برسی با ما همراه باش...

  • ۰
  • ۰

بازرسی جوش به روش فراصوتی یا التراسونیک (Ultrasonic Test):

از بازرسی جوش به روش فراصوتی یا التراسونیک (UT) جهت شناسایی عیوب داخلی جوش و جستجوی ترک های کوچک سطحی استفاده می شود اساس این روش تغییر دامنه و سرعت امواج فراصوت فرستاده شده در جوش در اثر برخورد با عیوب می باشد در این آزمایش از امواج با فرکانس حدود ۲۰ کیلوهرتز (KHZ) تا ۲۰ مگاهرتز (MHZ) استفاده می شود (امواج فراتر از آستانه شنوایی انسان) این روش بسیار حساس و دقیق بوده و برای فلزات فولادی غیر فولادی و حتی غیر فلزات قابل استفاده می باشد اصول کار این آزمایش به این گونه است که انرژی الکتریکی توسط وسیله ای به نام ترنسدیوسر به انرژی صوتی تبدیل می شود، ترنسدیوسر وسیله ای است که از مواد پیزوالکتریک ساخته شده است. این مواد با عبور جریان الکتریکی امواج مکانیکی تولید می کنند اگر امواج مکانیکی تولید شده توسط پراب (Prob) به سطح صاف و لغزنده مورد آزمایش منتقل شوند، در برخورد با کوچکترین عیب، تمام یا قسمتی از امواج منعکس شده و روی صفحه گیرنده مشخص می شود. به کمک منحنی استاندارد فاصله و زمان رفت و برگشت موج می توان فاصله عیب تا سطح را به خوبی تعیین نمود. عیوبی چون ترک، تخلخل، آخال ذوب ناقص و آلودگی های عناصر فلزی توسط این روش قابل ردیابی می باشند. مراحل اجرای این تست به شرح زیر است:

پاکسازی سطح قطعه

کالیبره نمودن دستگاه با استفاده از بلوکهای مرجع

- تشکیل امواج فراصوت توسط مبدلهای پیزوالکتریک

- لغزنده نمودن سطح کار جهت حرکت راحت پراب (Prob) (این کار را با آب یا کوپلنتهای مخصوص (جهت هدایت بهتر موج در قطعه از آب یا کوپلنت استفاده می شود) انجام می دهند)

- هدایت امواج فراصوتی توسط پراب (Prob) به داخل جوش یا قطعه

- بازگشت امواج پس از برخورد با فضای عیوب داخل قطعه
- مشاهده امتداد عبور امواج فراصوتی به صورت اکو روی صفحه نمایش
- مقایسه زمان مشاهده اکو با زمان لازم برای عبور موج از ضخامت قطعه (در صورت وجود عیب در جوش امواج فراصوتی زودتر بازمی گردند)
  • ۰۳/۰۲/۰۷
  • Hadi-Danesh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی