Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

تو این وبلاگ هر مطلب مورد نیاز و لازم در رابطه با چگونگی طراحی و ساخت و ساز پروژه های عمرانی رو با هم دیگه یاد میگیریم و یادآور اصولی ترین روش ها و راه هایی که میتونه به ما تو این مسیر کمک کنه و به نتیجه لازم برسونه میشیم.
پس اگر میخوای که با این سبک جدید به هدف مد نظرت برسی با ما همراه باش...

  • ۰
  • ۰

بازرسی جوش با مایع نافذ:

آزمون مایع نافذ یا Penetration Test) PT) یکی از روش های ساده سریع و قدیمی تست های غیر مخرب می باشد که برای آشکارسازی نقایص سطحی غیر قابل تشخیص با چشم مورد استفاده قرار می گیرد. اساس این روش بر مبنای خاصیت موئینگی و نفوذ مایع مخصوص در درزها، شکاف ها و سوراخ هایی که در سطح جوش وجود دارند، بنا نهاده شده است انجام این آزمون شامل مراحل زیر می باشد.

1-  تمیزکاری و آماده سازی سطح جوش

سطح مورد آزمایش باید عاری از هرگونه چربی، رنگ لایه های، اکسیدی گرد و خاک و ... باشد. برای این کار می توان از مایع تمیز کننده Cleaner) استفاده نمود.

2- خشک کردن سطح جوش

3- اعمال مایع نافذ (معمولا به رنگ قرمز) روی سطح جوش

مایعی که به عنوان مایع نافذ استفاده می شود دارای کشش سطحی کم و قابلیت تر کنندگی خوب نسبت به ماده مورد آزمایش می باشد و قادر است روی سطح آزمایش قشر نازکی را تشکیل دهد. پس از پاک سازی سطح مایع نافذ میتواند به سه روش غوطه وری اسپری و برس بر روی سطح مورد آزمایش اعمال شود عموما از روش اسپری استفاده میشود.

4- نفوذ محلول به درون عیوب سطحی پس از گذشت زمان کافی

برای نفوذ مایع نافذ به درون عیوب سطحی حدود ۵ تا ۳۰ دقیقه  نیاز است.

5- پاک کردن سطح کار از مایع
نافذ پس از اتمام زمان لازم ذکر شده در بند ۴، مقدار اضافه مایع نافذ از سطح پاک شده به طوری که هیچ مایع نافذی در سطح باقی نماند سطح مرطوب توسط یک پارچه، کاملا خشک می شود. در این مرحله مایع نافذ درون ترک ها و خلل و فرج جوش باقی میماند. دقت داشته باشید که استشمام و تماس مایع نافذ با پوست یا چشم بسیار خطرناک است.
6- اسپری کردن مایع ظهور (معمولا سفید رنگ) روی سطح جوش و ظاهر شدن عیوب جوش (آشکارسازی) ماده آشکارساز معمولا به دو صورت پودر سفید و یا پودر معلق در یک مایع با سرعت تبخیر بالا مایع) (آشکارساز وجود دارد که معمولا به شکل یک لایه نازک و یکنواخت با ذرات ریز بر روی سطح اعمال می.شود. مسلما کاربرد پودر با ذرات درشت و لایه ضخیم از حساسیت آزمون میکاهد به همین دلیل عموما از مایع آشکارساز استفاده می.شود پس از اعمال ماده آشکارساز لایه ای سفید رنگ بر روی سطح مورد آزمایش ایجاد میشود.
7- مشاهده بررسی و تحلیل نتایج
در این مرحله مایع نافذ توسط آشکارساز از درون ناپیوستگی خارج شده و در سطح نمایان می شود. بسته به نوع مایع نافذ با کمک نور مرئی یا نور فلورسنت محل معیوب به روشنی نمایان می شود اندازه و شکل مایع نافذ رویت شده بر روی زمینه سفید ،رنگ مشابه اندازه و شکل عیوب سطحی جوش می باشد.
  • ۰۳/۰۲/۰۵
  • Hadi-Danesh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی