Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

تو این وبلاگ هر مطلب مورد نیاز و لازم در رابطه با چگونگی طراحی و ساخت و ساز پروژه های عمرانی رو با هم دیگه یاد میگیریم و یادآور اصولی ترین روش ها و راه هایی که میتونه به ما تو این مسیر کمک کنه و به نتیجه لازم برسونه میشیم.
پس اگر میخوای که با این سبک جدید به هدف مد نظرت برسی با ما همراه باش...

  • ۰
  • ۰

نکات اجرایی مربوط به دیوارچینی

۱- قبل از دیوارچینی نسبت به یک رگه کردن دیوارهای هر طبقه جهت رفع عیوب احتمالی و حصول چیدمان نهایی اقدام گردد.

۲- انتخاب بلوک استاندارد، سبک و باکیفیت با توجه به شرایط دما و رطوبت محل نصب، اولین قدم در اجرای مناسب دیوار است. در بعضی موارد بلوکهای بی کیفیت با قیمت به ظاهر پایین تر، سبب پرت زیاد مصالح حین اجرا، عدم عایق بندی صوتی و حرارتی مناسب و نهایتاً کیفیت نامطلوب کار شده و موجب افزایش هزینه های نهایی می گردد. عدم یکنواختی بندها به دلیل ارتفاع متغیر بلوک ها و نیاز به ملات بیشتر، شکسته شدن زیاد حین جابجایی و اجرا و سنگین تر شدن وزن سازه تنها بخشی از پیامدهای منفی بلوک های نامرغوب است. رنگ کرم سفال نشانه پخت مناسب و رنگ سرخ نشانه پخت ناقص آن است. در مورد بلوکهای سیمانی نیز شن نما بودن سطح نشانه دانه بندی نامناسب و کم بودن سیمان در طرح اختلاط است.

۳- اکیداً توصیه می شود آجرها یا بلوکها قبل از استفاده کاملاً زنجاب شود. خیس کردن آجرها یا در اصطلاح زنجاب کردن آنها قبل از دیوارچینی موجب عدم جذب آب ملات، چسبندگی بیشتر و افزایش استحکام ملات می گردد (جذب آب ملات توسط آجر خشک موجب پوک شدن ملات یا اصطلاحاً سوختن آن می شود).

۴- امتداد رج های دیوار باید کاملاً افقی باشد‌. اجرای مایل دیوار چینی حتی در سطوح شیبدار نیز مجاز نبوده و در این نواحی باید دیوار به صورت پله ای اجرا شود.

۵- بندهای قائم بلوک ها در دو رج متوالی نباید در یک امتداد قرار گیرند. اصطلاحاً دیوار بند به بند نباشد.

۶- ضخامت بندهای افقی بین ۱-۱/۲ سانتیمتر مناسب است. همچنین بندهای قائم دیوارهای باربر باید با ملات پر شوند، ولی در دیوارهای غیر باربر نیازی به پر کردن آنها نمی باشد.

۷- دیوارها باید کاملاً شاقول باشند. لذا قبل از چیدن دیوارها باید ابتدا و انتهای تمام آنها شمشه گذاری شود. عدم توجه به شاقول چیدن دیوارها سبب افزایش محسوس هزینه های نازک کاری می گردد. به عنوان مثال ممکن است جهت پنهان کردن ناشاقولی دیوار، به جای اجرای گچ و خاک به ضخامت ۲ تا ۲/۵ سانتیمتر، روی آن تا ۷ سانتیمتر گچ و خاک شود. همچنین افزایش دوغاب خور کاشی حمام و سرویسها و یا حتی سنگ نما نیز از مصادیق دیگر بی دقتی در شاقول چیدن دیوارهاست.

۸- جهت کاهش میزان دوغاب خور سنگ نما باید دیوارهای خارجی در طبقات مختلف کاملاً هم باد چیده شوند.

۹- در حین اجرای تیغه ها باید عملیات ریختن دوغاب پس از هر ۵ تا ۱۰ رج دیوار چینی انجام شود.

۱۰- دیوارهای متقاطع به صورت هشتگیر اجرا شده و کاملا با هم درگیر شوند. عدم هشتگیر کردن دیوارها موجب اتصال ناکافی و فرو ریختن تحت بارهای جانبی می گردد.

۱۱- استفاده از بلوک های فاق و زبانه موجب ارتقای عملکرد لرزه ای دیوار به دلیل چفت و بست بهتر بلوک ها در یکدیگر می‌شود.

۱۲- جهت ایجاد تکیه گاه مناسب و جلوگیری از سقوط دیوار تحت نیروی زلزله، محل اتصال دیوار و سقف باید با آجر فشاری یا بلوک به صورت مایل با فشار و ضربه (پاکوفته) اجرا گردد. ایجاد گیرداری هر چند جزئی، در جلوگیری از واژگونی دیوارها در امتداد خارج از صفحه موثر است.

۱۳- جهت افزایش سختی خارج از صفحه و جلوگیری از واژگونی باید دیوارها توسط شاخک هایی به عناصر سازهای متصل شوند. مهار دیوارها در سازه های بتنی به چند طریق امکان پذیر است. قرار دادن صفحات فلزی درون قالب ستون قبل از بتن ریزی یکی از روشهای متداول است. پس از باز کردن قالب ها، میلگردهای L شکل به طول حدود ۱ متر با قطرهای ۸ تا ۱۲ میلیمتر به این صفحات جوش می شود. روش دیگر، سوراخ کاری ستون ها با استفاده از مته و کوبیدن میلگرد درون آن است‌. همچنین جوشکاری تسمه های فلزی دور ستون یا نصب صفحات فلزی با استفاده از رول بولت نیز از راهکارهای پرکاربرد به شمار می رود. در سازه های فلزی نیز معمولاً میلگردهای L شکل به ستونها جوش می شود. اکثراً این میلگردها در هر پنج ردیف بلوک (هر ۱ متر ارتفاع) نصب شده و درون بندهای افقی دیوار قرار می گیرند.

۱۴- در صورت افزایش طول آزاد دیوار از کمترین میزان ۴۰ برابر ضخامت دیوار یا ۶ متر، حتماً از والپست های قائم جهت مهار دیوار استفاده گردد. همچنین در صورت افزایش ارتفاع دیوار از ۳/۵ متر نیز اجرای والپست عرضی در ارتفاع ضروری است.

۱۵- جهت جلوگیری از اثرات منفی اتصال میانقاب بنایی به اسکلت، دیوارها باید با مصالح انعطاف پذیر مانند یونولیت به ضخامت حداقل ۵ سانتیمتر از اسکلت جدا شوند. تخریب سازه ناشی از پدیده ستون کوتاه یکی از آسیبهای شایع مخصوصاً در سازه های بتنی است که با این روش به سادگی قابل پیشگیری می باشد.

۱۶- در دیوارهای دوجداره تمهیدات لازم جهت اتصال دو قسمت به هم در نظر گرفته شده و در هر چند رج، میلگردهای S شکل درون بندها قرار گیرد.

۱۷- در دیوارهای خارجی باید ضوابط مبحث نوزدهم (صرفه جویی در مصرف انرژی) بطور کامل رعایت شود. استفاده از بلوکهای با عرض ۱۵ یا ۲۰ سانتیمتر و یا بلوک های فوم دار جهت کاهش تبادل حرارتی در دیوارهای خارجی الزامی است.

۱۸- کرسی چینی دیوارهای زیرزمین به ارتفاع حدود ۵۰ سانتیمتر با آجر فشاری مرغوب به عرض حداقل ۱۰ سانتیمتر بیشتر از ضخامت دیوار روی آن انجام گیرد. رنگ کرم یکنواخت آجر بیانگر ترکیب شیمیایی و پخت مطلوب، ظاهر نسبتاً صاف نشانه قالبگیری مناسب و صدای زنگ آجر در اثر ضربه نشانه مقاومت، عدم وجود ترک و جذب آب مناسب آن است. جذب آب آجر بین ۸-۲۰ درصد قابل قبول است‌. درصد جذب آب پایینتر موجب عدم چسبندگی به ملات و جذب آب بالاتر موجب خردشدگی و ناپایداری در سیکلهای یخبندان می گردد.

۱۹- در ساختمان های بتنی جهت جلوگیری از نمای نامناسب راه پله ناشی از بیرون زدگی تیرها، ترجیحاً دیوار چینی این قسمت همباد وجه داخلی تیر انجام شده و لغازها در قسمت بیرون ساختمان (سمت همسایه) ایجاد گردد. در سایر قسمتها نیز ترجیحاً از ایجاد لغاز در فضاهای اصلی مانند سالن پذیرایی و اتاق ها اجتناب شده و پیش آمدگی ستونها در فضاهای فرعی مثل حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه قرار گیرد.

۲۰- دیوارها باید حداقل به مدت سه روز آبپاشی شوند. مرطوب کردن سطح کار موجب افزایش استحکام ملات و جلوگیری از ترک آن می شود.

۲۱- در صورت بروز ترک در دیوارها باید ابتدا منشأ آن با توجه به زاویه، عمق و شرایط محیطی پیدا شده و سپس نسبت به ارائه راهکار اصلاحی اقدام گردد.

۲۲- یکی از موارد شکایت مالکین واحدهای مسکونی، عدم عایق بندی صوتی دیوارها و انتقال واضح صداست که مخصوصاً در آپارتمانهای چند واحدی به معضلی برای ساکنین تبدیل شده است. در بسیاری موارد ملاحظه میگردد که هر چند در اجرای دیوار از بلوک باکیفیت استفاده شده، لیکن عدم توجه به نکاتی ظاهراً ساده، موجب بروز این نقیصه گردیده است. لذا نکات ذیل باید مد نظر قرار گیرد.

۲۳- ارتفاع کلیه دیوارها باید تا تراز سقف سازه ای امتداد. یابد در موارد زیادی دیوارها تنها تا تراز سقف کاذب امتداد یافته و بالای دیوار با سقف درگیر نمی‌باشند.

۲۴- سوراخ‌های کوچک و بزرگ در دیوارها حین اجرا مخصوصاً در محل مهاربندها یا لوله های تاسیسات با تکه بلوک و ملات پر شود.

۲۵- محل سوراخ کاری تاسیسات برقی و مکانیکی در واحدهای مجاور، نباید روبروی هم قرار گیرد. به عنوان مثال اجرای پریز برق در طرفین دیوار مشترک بین دو واحد، موجب از بین رفتن ضخامت بلوک و انتقال واضح صدا می گردد. لذا ترجیحاً سوراخکاری های تاسیسات در محل های متفاوت و با فاصله از واحد دیگر انجام شود‌. همچنین می توان پس از اجرا، درزها را با ملات یا فوم پلی یورتان کاملاً مسدود نمود.

۲۶- به دلیل شکل خاص بلوک های سفالی، عملاً امتداد بلوکها در ردیفهای افقی کاملاً به هم متصل است. لذا در اثر سوراخکاری یک قسمت و یا اتصال به جریان هوای آزاد در نما، عدم هوابندی مناسب و نیز انتقال صوت دور از ذهن نخواهد بود.

  • ۰۲/۰۱/۲۳
  • Hadi-Danesh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی