Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

تو این وبلاگ هر مطلب مورد نیاز و لازم در رابطه با چگونگی طراحی و ساخت و ساز پروژه های عمرانی رو با هم دیگه یاد میگیریم و یادآور اصولی ترین روش ها و راه هایی که میتونه به ما تو این مسیر کمک کنه و به نتیجه لازم برسونه میشیم.
پس اگر میخوای که با این سبک جدید به هدف مد نظرت برسی با ما همراه باش...

  • ۰
  • ۰

شرکت های پیمانکاری

فرصت های شغلی مهندسین عمران در شرکت های پیمانکاری

تنوع زیاد مشاغل یکی از مزایای رشته مهندسی عمران است. به طوری که از امکان استخدام در وزارتخانه ها و نهادهای دولتی و اشتغال در شرکت های پیمانکاری و پروژه های اجرایی شامل ساختمان،سد،پل، راه تا شرکت های مشاور جهت طراحی سازه های مختلف و نظارت بر روند عملیات اجرایی،تدوین برنامه های زمان بندی و کنترل پروژه،امور علمی و تحقیقاتی و حتی کارشناسی دادگستری از جمله مشاغل انتخابی یک مهندس عمران شناخته می شود. در ادامه مشاغل مرتبط با این رشته،شرایط کاری،دانش فنی و مهارت های مورد نیاز هر یک به تفکیک بیان شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است. بالطبع انتخاب هر یک از موارد مذکور متناسب با استعدادها،ویژگی های شخصیتی،توانمندی های فردی و علایق هر شخص متفاوت بوده و باید متناسب با هدف مورد نظر، گام های عملی جهت کسب مهارت و تحصیل شاخص های ضروری مرتبط با آن برداشته شود.

شرکت های پیمانکاری

پیمانکاری و امور اجرایی شامل کلیه فعالیت های مربوط به ساخت و اجرای انواع ابنیه فنی در بخش دولتی و خصوصی است. مثلاً در مورد یک ساختمان، امور اجرایی شامل تخریب بافت فرسوده موجود،گودبرداری،اجرای فونداسیون،اسکلت، دیوار چینی و نازک کاری بوده و به طور کلی صفر تا صد مراحل ساخت را شامل می شود. مهندسان علاقه مند به امور اجرایی معمولاً جذب شرکت های پیمانکاری شده که شرح فعالیت های آنها به شرح ذیل طبقه بندی می گردد.

شرکت پیمانکار: مهندسان شاغل در دفتر مرکزی شرکت و مهندسان شاغل در پروژه های اجرایی

مهندسان شاغل در دفتر مرکزی

معمولاً هر شرکت پیمانکاری متناسب با رتبه بندی،رسته های کاری، حجم فعالیت ها و پروژه های اجرایی خود اقدام به جذب نیرو می نماید. پرسنل دفاتر مرکزی شامل سرپرست و تعدادی کارشناس دفتر فنی است که اهم فعالیت های هر یک به شرح ذیل می باشد.

سرپرست دفتر فنی

دفتر فنی مرکزی هر شرکت یکی از عناصر اصلی موفقیت آن به شمار رفته و بالطبع سرپرست دفتر فنی نقش برجسته ای در پیشبرد امور و حصول اهداف مورد نظر بر عهده دارد. مسئول دفتر فنی معمولاً یک مهندس عمران یا معمار با سابقه و توانمند،مسلط به ضوابط فنی، امور قراردادها و نشریات سازمان مدیریت و نرم افزارهای مرتبط مثل تکسا یا تدبیر است که مسئولیت اداره امور فنی شرکت مستقیماً متوجه وی می باشد. هماهنگی امور ،رفع موانع و نظارت بر پروژه های مختلف ،کنترل احجام و برآورد مقادیر کار ،تهیه صورت وضعیت مالی پروژه ها،برآورد پیشنهاد قیمت شرکت در مناقصه،کنترل و تطبیق نهایی نقشه های اجرایی،ارائه برنامه زمان بندی و کنترل پروژه و به طور کلی جمع بندی و اداره امور دفتر فنی از اهم وظایف سرپرست دفتر فنی به شمار می رود.

کارشناس دفتر فنی

در کارشناسان دفاتر فنی مرکزی شرکت های پیمانکاری متناسب با اهمیت،حجم و تعداد پروژه های در دست اقدام انتخاب می گردند .متره مقادیر مصالح جهت سفارش خرید و یا برآورد قیمت،بررسی و اعمال تغییرات مورد نیاز در نقشه ها،توانایی انجام و پیگیری امور اداری،تدوین بایگانی منظم از مدارک پروژه ها و تنظیم متون نامه های اداری از اهم وظایف کارشناسان دفاتر فنی مرکزی است.تسلط نقشه های اجرایی،تبحر در متره و برآورد و تسلط به نرم افزارهای Word، Autocad و Excel از ملزومات ضروری کارشناسان دفتر فنی به شمار می رود.

 مهندسان شاغل در پروژه های اجرایی

معمولاً هر شرکت پیمانکاری متناسب با تعداد پروژه های اجرایی در دست ساخت، اقدام به جذب نیرو می نماید.مهندسان شاغل در کارگاه به دو دسته امور اجرایی و دفتر فنی تقسیم می شوند. حضور در دفتر فنی کارگاه از مواردی است که علاوه بر تنوع فعالیت های موجود در یک پروژه عمرانی و امکان کسب تجارب کارگاهی، از تنش های کاری ناشی از ارتباط مستقیم با عوامل اجرایی نیز تا حدود زیادی منفک می باشد. لذا حضور در دفتر فنی کارگاه یکی از بهترین گزینه های موجود در ابتدای ورود به حرفه مهندسی و حتی دوره کارآموزی جهت کسب مهارت های مورد نیاز محسوب می شود. پرسنل دفتر فنی کارگاه همانند دفاتر مرکزی متشکل از سرپرست و تعدادی کارشناس است که اهم وظایف هر یک به شرح ذیل می باشد.

سرپرست دفتر فنی کارگاه

متناسب با حجم کار و اهمیت پروژه معمولاً یک مهندس عمران مجرب و مسلط به نقشه های اجرایی، آیین نامه ها،استانداردهای فنی و ضوابط ساخت به عنوان مسئول دفتر فنی کارگاه منصوب می شود. تصمیم گیری و اظهار نظر در خصوص موارد فنی،بررسی و تطبیق نقشه های اجرایی،کنترل احجام و مقادیر کار ،تهیه صورت جلسات کارگاهی،مکاتبات با دفتر مرکزی و دستگاه نظارت مقیم، تهیه گزارش پیشرفت فیزیکی و ریالی پروژه،تایید صورت وضعیت پیمانکاران جزء و به طور کلی جمع بندی و اداره امور دفتر فنی متوجه وی می باشد. سرپرست دفتر فنی در واقع شخص دوم هر کارگاه محسوب شده و در تعامل و زیر نظر سرپرست کارگاه است. تنظیم صورت وضعیت ماهانه نیز از وظایف بسیار مهمی است که بنا به سلیقه و دیدگاه هر شرکت گاهی توسط عوامل کارگاه و گاهی توسط پرسنل دفتر مرکزی تهیه می گردد.

مهندسان امور اجرایی کارگاه

امور اجرایی کارگاه شامل تخریب، گودبرداری، اجرای فونداسیون ،اسکلت، دیوار چینی و نازک کاری تماماً زیر نظر مهندسان اجرایی مستقر در هر کارگاه صورت می گیرد. توجیه فنی اکیپ های مختلف،پیشبرد مراحل پروژه و نظارت مستمر بر کلیه امور کارگاه از اهم وظایف ایشان قلمداد می شود. معمولاً با توجه به وسعت و اهمیت هر پروژه تعدادی مهندس مسلط به امور اجرایی شامل سرپرست کارگاه و چند نفر مهندس یا تکنسین در پروژه مستقر شده که شرح وظایف هر یک به شرح ذیل می باشد.

سرپرست کارگاه

 سرپرست کارگاه یک مهندس عمران یا معمار با تجربه و مسلط به ضوابط ساخت،نقشه های اجرایی و استانداردهای فنی است که مسئولیت اداره پروژه و اخذ تصمیمات مقتضی بر عهده وی می باشد.کنترل کلیه امور اجرایی،تصمیم گیری در خصوص ترتیب مراحل کار ،زمان بندی پروژه ،اکیپ و عوامل فنی کارگاه، تعداد ماشین آلات، زمان بندی خرید مصالح، ارتباط مستمر با دستگاه نظارت، پیگیری صورت جلسات و دستور کارها، شرکت در جلسات کارگاهی و به طور کلی تمامی موارد مرتبط با مراحل اجرایی پروژه متوجه ایشان است. سرپرست کارگاه نماینده تام الاختیار پیمانکار در پروژه است و کلیه مکاتبات کارگاه با امضای وی انجام می شود. سرپرست کارگاه به لحاظ توان فنی و تجربه اجرایی متناسب با اهمیت و وسعت هر پروژه انتخاب شده و علاوه بر ویژگی های مذکور باید از قدرت مدیریت و تصمیم گیری بالایی نیز برخوردار باشد. اقتدار و برش لازم جهت پیشبرد کارها و در عین حال تعامل و پیگیری مسائل و مشکلات کارگاه از هنرهای مدیریتی سرپرست کارگاه محسوب می گردد.

مهندس یا تکنسین اجرا

متاثر از حجم کار ،وسعت پروژه و اهمیت و پیچیدگی های موجود، تعدادی مهندس و کاردان فنی هر پروژه مستقر شده که به طور دائم کلیه مراحل اجرایی را رصد می نمایند. تفهیم نقشه ها به اکیپ اجرایی، کنترل ابعاد و ضوابط فنی و نظارت مستمر بر روند تکمیل عملیات اجرایی از اهم وظایف ایشان است. تسلط بر نقشه های مختلف، امور فنی ،ضوابط و استانداردها و توانایی کنترل، مدیریت و برقراری ارتباط با عوامل اجرایی از ملزومات ضروری مهندسین مذکور است.

به طور کلی محیط کارگاه به دلیل ارتباط با اکیپ های مختلف، ماشین آلات و تجهیزات جدید، آشنایی با اصول اجرایی و امکان کسب سریع تجربه از مزایای زیادی برخوردار است .در کنار محاسن مذکور، شرایط خاص پروژه های عمرانی مثل تنش های محیط کار، سر و صدای زیاد، شرایط آب و هوایی مختلف، بعد مسافت احتمالی مخصوصاً در مورد کارگاههای خارج از شهر و... نیز از ویژگی های آن به شمار می رود.

  • ۰۲/۰۱/۲۰
  • Hadi-Danesh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی