Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

تو این وبلاگ هر مطلب مورد نیاز و لازم در رابطه با چگونگی طراحی و ساخت و ساز پروژه های عمرانی رو با هم دیگه یاد میگیریم و یادآور اصولی ترین روش ها و راه هایی که میتونه به ما تو این مسیر کمک کنه و به نتیجه لازم برسونه میشیم.
پس اگر میخوای که با این سبک جدید به هدف مد نظرت برسی با ما همراه باش...

  • ۰
  • ۰

شرکت های مشاور

شرکت های مشاور

طراحی،انجام محاسبات فنی و نظارت مستمر بر هر پروژه از مرحله پیش تولید و مطالعات امکان سنجی تا مرحله نهایی توسط شرکت های مشاور ذیصلاح در هر رشته صورت میگیرد. به عنوان نمونه در مورد یک پروژه ساختمانی،مراحل طراحی نقشه های معماری، سازه،طراحی نما، دکوراسیون داخلی،نقشه های تاسیسات برقی و مکانیکی و نظارت بر حسن انجام امور طبق نقشه های مصوب توسط مهندسین شاغل در شرکت های مشاور انجام می گیرد. لذا معمولاً مهندسان علاقه مند به امور طراحی جذب شرکت های مشاور گردیده که شرح فعالیتهای آنها به شرح ذیل طبقه بندی می گردد.

شرکت مشاور: مهندسان شاغل در دفتر مرکزی شرکت و مهندسان شاغل در پروژههای اجرایی

مهندسان شاغل در دفتر مرکزی

معمولاً دفاتر فنی شرکت های مشاور شامل سرپرست دفتر فنی،طراح سازه،طراح معماری و مدیر رسیدگی پیمان است که متناسب با رتبه شرکت و چارت سازمانی از تعدادی زیر مجموعه نیز برخوردار هستند.

سرپرست دفتر فنی:

سرپرست دفتر فنی بالاترین مرجع تصمیم گیر در خصوص مباحث فنی محسوب شده که مستقیماً زیر نظر مدیر عامل هر شرکت قرار دارد. به دلیل اهمیت وظایف، معمولا یک مهندس عمران یا معمار با سابقه و مسلط به امور طراحی و محاسبات،ضوابط فنی، امور قراردادها،مناقصات و نشریات سازمان برنامه و بودجه در این جایگاه قرار می گیرد. کنترل احجام و مقادیر پروژه جهت برگزاری مناقصات،بررسی نهایی صورت وضعیت ارسالی از ،پیمانکار،تطبیق و تصویب نهایی نقشه های اجرایی،کنترل برنامه زمان بندی پروژه ها و به طور کلی جمع بندی و اداره امور دفتر فنی متوجه وی است.

طراح سازه:

طراحی کلیه عناصر سازه ای شامل سازه نگهبان،فونداسیون،اسکلت،دیوارهای برشی و سقف ها بر عهده طراح سازه است. بالطبع با خاص شدن شکل هندسی طرح،افزایش تعداد طبقات،مساحت پروژه،طول دهانه نامتعارف و افزایش میزان بارهای ثقلی و جانبی، وظیفه طراح سازه نیز پیچیده تر شده و باید تمهیدات لازم در رعایت کلیه الزامات آیین نامه ای بکار گرفته شود. همچنین در مواردی نیز به دلیل عدم وجود استانداردهای مدون داخلی باید از استانداردهای شناخته شده و معتبر خارجی استفاده گردد.

سطح علمی مناسب،تسلط به استانداردهای طراحی،ضوابط اجرایی و محاسبات فنی،آشنایی نسبی با انواع روشهای ساخت، تسلط کامل به نرم افزارهای Etabs،Sap و Safe و توانایی انجام انواع تحلیل های استاتیکی و دینامیکی از ملزومات ضروری طراح سازه می باشد.

حفظ ایستایی کامل ساختمان و حداقل کردن خسارات در زلزله های شدید در کنار بهینه کردن هزینه های پروژه از هنرهای بارز یک طراح خبره به شمار می رود. همچنین درک صحیح و دقیق از رفتار سازه،نحوه عملکرد اتصالات مختلف،تئوری توزیع تنش ها،راهکارها و روشهای نوین طراحی و مقاوم سازی از الزامات طراح سازه است. لذا تنها اپراتوری نرم افزارهای مذکور و وارد کردن اطلاعات و اخذ خروجی کافی نبوده و تحلیل داده های خروجی بخش مهمی در طراحی دقیق و بهینه یک سازه محسوب می گردد.

مشاهده برخی نقشه های سازه مخصوصاً در موارد بهسازی سازه های قدیمی حاکی از عدم شناخت کافی و ضعف دانش فنی در بین بعضی از مهندسین طراح است. طرح هایی که گاهی اجرای آنها علیرغم صرف هزینه های زیاد نه تنها تاثیری بر بهبود رفتار سازه تحت بارگذاری لرزه ای نداشته،بلکه با افزایش وزن آن موجب تشدید نیروها، پیچش سازه،تمرکز تنش ها و نهایتاً افت عملکرد می شوند.

طراح معمار:

چارت معماری شرکت های مشاور معمولاً از یک یا چند طراح،تکنسین و نقشه کش تشکیل می گردد. طراحی نقشه های اولیه جهت طرح های توجیهی و نیز فاز ۱ و ۲ معماری شامل نمای پروژه،پلان طبقات،دکوراسیون داخلی و محوطه سازی بر عهده مهندس معمار می باشد. حسن سلیقه،قدرت تجسم بالا،تسلط به قوانین شهرداری و ضوابط اجرایی،آشنایی با سبک های معماری و مبانی زیبایی شناسی،شناخت کامل مصالح،آشنایی با فناوری های نوین و تسلط کامل به نرم افزارهای طراحی و انیمیشن سازی از جمله 3D max،Real time landscaping architect،Archicad،Revit architecture،Autocad از ملزومات ضروری طراح معماری است.

طراح تاسیسات مکانیکی و برقی:

طراحی و نظارت بر روند عملیات اجرایی مرتبط با تاسیسات مکانیکی و برقی ساختمان وظیفه اصلی مهندسین مربوطه در این حوزه است. به دلیل پیچیدگی های موجود در این بخش مخصوصاً در پروژه های بزرگ امکان نظارت کافی توسط مهندسین عمران به دلیل عدم وجود دانش فنی وجود نداشته و بالطبع از متخصصین امر استفاده می گردد. آشنایی با انواع سیستم های تاسیساتی نوین، روش اجرا و محاسن و معایب آنها،طراحی بهینه تاسیسات برق و مکانیک متناسب با شرایط هر پروژه،برآورد مقادیر کار و دفترچه مشخصات فنی و کنترل صورت های کارکرد مربوطه از اهم وظایف مهندسین تاسیسات محسوب می شود.

مدیر پیمان و رسیدگی:

پیمان و رسیدگی یکی از مهم ترین بخش های هر شرکت مشاور محسوب شده که به دلیل ارتباط مستقیم با مراحل بررسی، کنترل،تطبیق و تایید صورت های مالی پیمانکاران و تنظیم مدارک مناقصات از اهمیت زیادی برخوردار است. تجربه و توان فنی و اطلاع از آخرین ضوابط و بخشنامه های سازمان مدیریت از مهم ترین توانمندی های مدیر پیمان به شمار می رود. آگاهی از معیارها و ضوابط حاکم بر عقد قراردادهای عمرانی،انجام امور مربوط به تشریفات مناقصه و عقد پیمان با پیمانکاران،تنظیم نمونه فرم قراردادها،جمع بندی اطلاعات لازم درباره شرایط و وضعیت پیمانکاران،بررسی و تایید صورت وضعیت،کنترل مابه التفاوت نرخ مصالح و تعدیل موقت و قطعی و تطبیق آنها با مفاد پیمان،شرکت در کمیسیون های تحویل موقت و قطعی،رسیدگی به تاخیرات پیمانکاران و بررسی شرایط خلع ید یا خاتمه پیمان طبق ضوابط از اهم وظایف مدیر پیمان و رسیدگی محسوب می شود.

مهندسان شاغل در پروژه های اجرایی

نظارت بر حسن اجرای عملیات ساخت توسط مهندسین مشاور صورت می گیرد. از نظارت های دوره ای در پروژه های کوچک تا دستگاه نظارت مقیم در پروژه های بزرگ جهت کنترل ضوابط فنی،ارائه دستور کارهای مقتضی،پیگیری و بررسی آزمایش های مورد نیاز،کنترل کیفیت مصالح ورودی به کارگاه و تطبیق آن با مشخصات پیمان،بررسی صورت جلسات و تایید آیتم ها،پیگیری روند پیشرفت پروژه و مسائل و مشکلات جاری، انجام بازدیدهای دوره ای از کارگاههای مرتبط(مثلاً کارخانه ساخت اسکلت فلزی پروژه)، کنترل اولیه صورت وضعیت های پیمانکار،تطبیق اجرا با نقشه و نظارت بر حسن اجرای امور از اهم وظایف مهندسین مشاور مستقر در کارگاه ها است.

  • ۰۲/۰۱/۱۸
  • Hadi-Danesh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی