Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

وبلاگ اختصاصی ساخت و ساز پروژه های عمرانی(Life_sHMD)

Civil engineering

تو این وبلاگ هر مطلب مورد نیاز و لازم در رابطه با چگونگی طراحی و ساخت و ساز پروژه های عمرانی رو با هم دیگه یاد میگیریم و یادآور اصولی ترین روش ها و راه هایی که میتونه به ما تو این مسیر کمک کنه و به نتیجه لازم برسونه میشیم.
پس اگر میخوای که با این سبک جدید به هدف مد نظرت برسی با ما همراه باش...

  • ۰
  • ۰

1- عرض نعل درگاه باید مساوی ضخامت دیوار روی آن باشد.

2- طول نشیمن نعل درگاه بر روی دیوار در هر طرف حداقل ۲۵ سانتیمتر لحاظ شود.

3- نعل درگاه باید دارای مقاومت کافی جهت تحمل وزن دیوار بالای آن باشد. خیز زیاد نعل درگاه موجب فشار بر کلاف در و پنجره و اعوجاج آنها می گردد. استفاده از دوبل نبشی به صورت پاباز با اتصال تکههای میلگرد یا تسمه از مقاطع متداول و اقتصادی در تهیه نعل درگاه است.

4- در صورت وجود ستون یا کلافهای قائم در اطراف بازشوها، نعل درگاه باید به نحو مناسب به آنها متصل شود. استفاده از جوشکاری در سازه های فلزی و رول بولت یا ایجاد ستونک فلزی در سازه های بتنی قابل انجام است. (تراشیدن قسمتی از ستون جهت ایجاد تکیه گاه ممنوع است).

5- جهت کاهش خیز و اقتصادی تر شدن طرح در دهانههای بلند میتوان در وسط نعل درگاه از آویز استفاده نمود. آویز باید به نحو مناسب به اسکلت ساختمان متصل گردد.

6- قوطی ها از پروفیلهای متداول در ساخت کلاف کاذب در و پنجره ها به شمار میروند مقاطع قوطی ۴۰x۶۰ و ۱۰۰×۶۰ میلیمتر با توجه به ابعاد مورد نیاز و نوع استفاده از مقاطع پرکاربرد می باشند.

7- کلاف ها باید با طول جوش مناسب ساخته شده و لبه ها با سنگ زنی کاملاً صاف شود.

8- جهت جلوگیری از اعوجاج کلافها در هنگام حمل و نقل، می توان دیاق هایی در گوشه ها نصب نمود. پس از نصب کلافها این اتصالات به راحتی با سنگ فرز برش داده می شود.

9- قبل از نصب باید روی کلیه کلاف ها و نعل درگاه ها با ضد زنگ پوشانده شود.

10- جهت جلوگیری از بروز ترک در نازک کاری، قبل از نصب نعل درگاه باید دورتادور آن با توری مرغی پوشانده شود. همچنین قبل از اجرای گچ و خاک باید روی کلیه سطوح فلزی نظیر والپستها و کلافهای کاذب با توری مرغی یا رابیتس پوشانده شود.

11- جهت زیبایی نمای ساختمان باید کلیه پنجره ها در امتداد قائم هم باد باشند. لذا قبل از نصب کلاف های کاذب، باید یک شاقول بلند از بام تا پایین ساختمان آویزان شده و سپس نسبت به نصب پنجره ها مطابق با خط شاقول اقدام گردد.

12- جهت جلوگیری از نشت باران به داخل، ترجیحاً لبه کلاف پنجره ها با وجه داخلی دیوار همباد شود.

13-کلاف های کاذب در و پنجره ها در هنگام نصب باید کاملاً شاقول و تراز شوند.

14- برای چارچوب اصلی درها مقاطع مختلفی تولید شده که پروفیلهای فرانسوی یا مکزیکی (قاشقی) متداول ترند. طول هر شاخه پروفیل ۶/۶۰ متر است و باید قبل از برشکاری نسبت به طرح برش مناسب جهت پرت حداقل اقدام گردد.

15- وزن هر شاخه پروفیل مکزیکی به ضخامت ۲ میلیمتر حدود ۲۸ تا ۳۰ کیلوگرم، پروفیل رومی حدود ۲۵-۲۷ کیلوگرم و پروفیل فرانسوی ۲۳ تا ۲۵ کیلوگرم است با توجه به اجناس متفرقه با وزنهای بسیار سبک و ضخامتهای پایین در بازار، لازم است دقت کافی در تهیه پروفیل بکار رود. شکم دادن و خیز زیاد هنگام پر کردن پشت چارچوبها و سوراخ شدن پروفیلهای نازک هنگام جوشکاری محتمل است. (در کارهای آهنگری جهت ساخت کلاف ها، تقریباً در هر ۸ کیلوگرم کار یک الکترود نمره ۳ مصرف میشود).

16- عرض استاندارد پشت تا پشت چارچوب درب اتاق حدود ۹۰-۱۰۰ و برای سرویس های بهداشتی ۸۰ سانتیمتر با ارتفاع ۲۱۰ سانتیمتر مناسب است.

17- در هر طرف چارچوب باید حداقل دو شاخک جهت اتصال به کلاف کاذب یا دیوار بنایی نصب گردد. در درهای سنگین باید تعداد شاخک ها به تناسب افزایش یابد.

18- جهت افزایش صلبیت چارچوب و کاهش خیز بهتر است شاخکهای اتصال در اطراف لولا و متمایل به وسط کلاف نصب گردد.

19- پروفیل های چارچوب درها باید با دقت فارسی بر شده و درزهای باز با جوش و سنگ زنی کاملاً پر شود.

20- کلیه کلافهای کاذب و چارچوبهای اصلی باید گونیا بوده و اعوجاج و پیچیدگی نداشته باشند. ناگونیایی یا اصطلاحاً دوییدگی کلافها بیش از ۴-۵ میلیمتر سبب بروز مشکلات زیادی هنگام نصب در و پنجره ها می گردد. با مترکشی دو قطر کلافها میتوان از عدم دوییدگی آنها و با قرار دادن آن روی سطحی صاف از عدم پیچیدگی کلاف اطمینان حاصل نمود.

21- جهت زیبایی کار باید تر از کلیه کلافهای پنجره ها و نیز بالای کلاف درها در هر طبقه کاملاً هم ردیف باشند. استفاده از شیلنگ تراز و یا تراز لیزری جهت نصب ضروری است.

22- پس از اطمینان از قرارگیری چارچوب در تراز مناسب و کنترل شاقولی، باید پشت آن با ملات ماسه سیمان یا آجر چینی (در صورت فاصله زیاد با دیوار) پر شود.

23- جهت جلوگیری از شکم دادن پروفیل در هنگام پر کردن پشت آن، باید وسط چارچوب با استفاده از جک یا چوب چهارتراش مهار .شود بالطبع برداشتن مهارها پس از گـیـرش مــلات انجام می گیرد.

  • ۰۲/۰۱/۳۰
  • Hadi-Danesh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی